torsdag 23. september 2010

Golvfliser og hvit!!! fugemasse..







6 kommentarer:

  1. Hei og gratulerer med flott hus!

    Ser dere har valgt hvit fugemasse på badet. Har også lyst å velge hvitt til vårt nye bad, men alle fraråder dette pga misfarging. Hvilken erfaring har dere? Synes det ser veldig lekkert ut.

    Setter stor pris på tilbakemelding.

    Mvh Susanna

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!

      Så langt ser fugene flott ut men badet har bare vert i bruk i ca 1 år og vi er bare 2 stk som bruker det.

      Om du velger hvit fugemasse er det vel 3 ting du bør passe på.

      1. Vannkvalitet. Er vannet ditt ikke helt rent vil kanskje misfarging oppstå lettere.

      2. En del fugemasser selges som hvit men når vi fikk dem på veggen mot hvite fliser viste de seg ikke å være helt hvite. Så få en liten prøve på fugemassen og prøv den på flisene før du kjøper fugemasse til hele badet.

      3. Impregnering. Vi gikk grundig over alle fuger med impregneringsmiddel MOVIN 2 ganger for å forsegle dem. Dette er vel det beste forsvar mot misfarging men er en del jobb og det er lett for å flekker på selve flisene om en ikke tørker det vekk med en gang. NB! Impregnering av fuger anbefales uansett hvilken farge en velger da dette øker levetiden og tettheten på fugene.

      Håper dette var ok svar... og bare spør mer om du lurer på noe.

      Svein

      Slett
    2. Du ser kanskje forskjell på det øverste bildet på dusj og badstue. Begge fugemassene ble solgt som HVIT men som du ser er den i badstuen mye brunt i. Noe vi ikke oppdaget før det var for seint...

      Slett
  2. Hei igjen og tusen takk for svar!
    Vi er også bare 2 stk som skal bruke badet, så det burde gå greit.

    Vi skal ikke gjøre arbeidet selv, lurer derfor på om du husker navnet på den fugemasse dere har brukt? Vi skal ha helt hvite fliser, både mosaikk og rektangulære. Mureren som skal utføre arbeidet er noe skeptisk og nølede både når det gjelder hvit fuge og impregnering. Tror de er mest vant med å legge standard grå....

    Men, etter å ha sett og hørt om deres valg, er det mye som tyder på at vi velger hvit fugemasse nå!

    Ellers takk for alle tips!

    Mvh Susanna

    SvarSlett
  3. hei igjen!

    Vi brukte fugemassen PCI Nanofug. Pass på at den ikke tørker ut for fort, da kan fugen sprekke. Vi måtte fukte fugene en stund mens de tørket for at tørkingen ikke skulle gå for fort.

    SvarSlett